Kort terugkijken en dan snel vooruit!

Soms heb ik wel eens van de nachten, onrustig in mijn hoofd, niet de slaap kunnen vatten dus dan klim ik maar in de pen. Het is overigens alweer te lang geleden dat ik een blog heb geschreven.

Wow wat een bizar jaar is 2020 geweest. Voor ons kon het niet slechter beginnen, mijn lieve vader werd vandaag precies 1 jaar geleden ziek (is waarschijnlijk ook de reden dat ik niet kan slapen) en overleed ook een paar weken later. Verdrietig maar ondanks dat ook dankbaar dat hij dat rot Corona niet heeft meegemaakt. Ik heb wel enorm aan het idee moeten wennen dat ik geen ouders meer heb. Een vriendinnetje zei vlak na het overlijden Simone je bent nu een weeskind, oeps dat klinkt wel heel zwaar maar het is wel de waarheid.

Wij hadden half februari een “heerlijke” vakantie gepland naar Thailand, even relaxen alles een plekje geven ons opladen en dan weer volle kracht vooruit. Maar i.p.v 11 dagen werd dat 4 weken. Sigurd werd ernstig ziek en werd opgenomen het ziekenhuis. Jeetje zo val je van de ene ellende in de andere. Hele spannende dagen geweest maar gelukkig knapte hij langzaam op en is hij gelukkig weer helemaal hersteld. Echt niemand weet hoe blij ik was dat ik de regendruppels uit het vliegtuigraampje zag toen we landen op Schiphol. THUIS! En gelukkig met z’n drieën al zaten Milou en ik 12 uur apart ergens opgepropt achterin het vliegtuig.

Tja en wat gebeurde er toen, heerlijk thuis (5 dagen) meteen mijn werk weer opgepakt. In de media werd veel gesproken over Corona maar ach zal hier wel niet z’n vaart lopen en dan het persmoment van de lockdown. Wat een schok ging er door me heen, hoe ga ik dat regelen werk, thuisonderwijs, Sigurd aan het herstellen. En hoe gaan mijn opdrachtgevers hiermee om. Weer die onzekerheid en stress!

Door Corona vielen er wat opdrachten weg, achteraf gezien voor mij heel goed. Ik werd gedwongen om een stapje terug te doen, minder werk kon volle aandacht geven aan Milou (thuisonderwijs) en gewoon samen leuke dingen doen. Goed nagedacht hoe ik businesswise verder wil en ook bewust gekozen om tot na de zomer mezelf te resetten. Dat is gelukkig aardig gelukt.

Laatste kwartaal veel positieve ontwikkelingen zowel privé (stukje grond gekocht achter ons huis) als zakelijk. Ik ben heel dankbaar dat ik veel vertrouwen krijg van mijn opdrachtgevers ondanks het lastige jaar wat ik hebt gehad.

Wat zijn voor mij de belangrijkste inzichten geweest:

 • Geniet van de kleine dingen (die zijn zo mooi)
 • Blijf werken aan je persoonlijke ontwikkeling
 • Ik zeg alleen nog JA tegen opdrachten waar ik energie van krijg
 • Geld is niet het belangrijkste om een keuze te maken
 • Gezondheid is het belangrijkste
 • Dankbaar voor alle lieve mensen, zonder hun steun had ik niet geweten hoe ik er nu had voorgestaan

Wat ga ik doen in 2021:

 • Persoonlijke ontwikkeling (jaarprogramma Michael Pilarczyk, samen met V-Assistance)
 • Persoonlijke ontwikkeling (3 jarige HBO studie, heb nog lichte twijfel maar vertel ik later meer over)
 • Januari 2021 afronden van de training Succesvol Adverteren op Facebook en Instagram (heb je hulp nodig, laat het weten)
 • Balans tussen werk en privé vasthouden
 • Werken aan mijn branding VA Office
 • Mijn eerste webinar geven in Q2 (zo spannend informatie volgt later)
 • Genieten van dingen die op mijn pad komen

Gaan wij er samen een mooi jaar van maken?

Ik heb er in ieder geval heel veel zin. Ondanks dat er veel onzekerheid is op dit moment zijn er ook veel kansen. En kansen krijg je niet vaak dus pak ze dan ook !

Liefs Simone

Laat een reactie achter